Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 17 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Sisteme de detectie incendiu

0 stars: 0.00 din 0 pareri

$
Out Of stock
Descriere
Sistemele de detectie incendiu sunt, impreuna cu sistemele antiefractie, cele mai importante sisteme de protectie care pot fi instalate intr-o cladire, desi sunt ignorate de catre persoanele fizice dar si de firmele de mici dimensiuni.

Un incendiu inseamna un dezastru material si mai mult, poate duce la pierderi umane.

Sistemele de detectie incendiu sunt cele mai eficiente daca sunt combinate cu sisteme de limitare si stingere a incendiului, conform normativelor in vigoare.

Un sistem de detectie si alarmare este compus din:
Centrala de detectie si alarmare
Detectori fum
Detectori temperatura
Detectori combinati
Detectori cu aspiratie
Detectori liniari (bariere IR)
Butoane de alertare manuala
Sirene de interior
Sirene de exterior
  Lampi semnalizare incendiu
  Acumulatori backup


Sistemele de detectie incendiu pot fi conventionale (cu localizarea incendiului sau unui defect la nivel de zona) sau adresabile (cu localizarea unui incendiu sau a unui defect la nivel de detector).

In general centralele adresabile sunt recomandate la obiectivele de mari dimensiuni, cu incaperi multe sau suprafete foarte mari, avantajul major al acestora fiind, informatiile la nivel de detector/buton pe care le primeste centrala. Astfel este foarte usoara localizarea defectelor sau alarmelor, chiar si fara un plan detailat.

Care sunt avantajele unui sistem de detectie incendiu?

  Minimizarea pagubelor materiale in caz de incendiu, deoarece sistemul detecteaza un potential incendiu in faza incipienta.
  Evitarea pierderilor umane, datorita faptului ca alarma este declansata in faza incipienta a incendiului, astfel ca oamenii din spatiul protejat pot sa fie ecacuati in timp util.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura